Kapalı ve Kısıtlı Alanda Çalışma Eğitimi
Kapalı ve kısıtlı alan nedir?
Tamamen veya kısmen kapatılmış sınırlı bir hacmi olan, içerisinde sınırlı miktarda hava bulunan ve çalışma yeri olarak tasarlanan alanlar “kapalı ortam” olarak adlandırılır. Devamlı çalışmaya göre tasarlanmamış olan girişleri ve çıkışları kısıtlı olan alanlar, kapalı alanlar olarak belirtilmişlerdir.

Kapalı ve Kısıtlı Alanda Çalışma Eğitimi Nedir?
Kapalı alanda çalışma eğitimi; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar için uygulanmaktadır.

Kapalı bir alana girmeden önce aşağıdakilerden hangisi önce test edilmelidir?
Bir kişi kapalı alana girmeden önce, içeride mevcut olabilecek kimyasalları ve gazları tespit etmek için tasarlanmış ekipman kullanılarak kapalı alan havası test edilmelidir. Testler, belirlenen maruz kalma sınırlarının çok altındaki bir seviyede yapılmalıdır.
Kapalı ve Kısıtlı Alanda Çalışma Eğitimi |
EĞİTİMİN KİŞİYE KAZANDIRDIKLARI |
Kapalı alanlarda çalışma öncesi hazırlık yapar. Kapalı alan tanımını bilir. Kapalı alanlardaki tehlikeleri bilir. Patlama, zehirlenme ve boğulma konularını bilir. Kapalı alanlarda çalışma yapabilir. Havalandırma tekniklerini bilir. Gaz ölçümlerini bilir. Tehlikeli gazları bilir. Kişisel koruyucu ekipmanları kullanır. Kapalı alanlarda kullanılan teknik ekipmanları kullanılır. Kapalı alanlarda kurtarma yapabilir. Kurtarma personelinin özelliklerini bilir. Kazazedeye yaklaşma kurallarını bilir. |
Eğitmenlik Belgemiz
